Administratie hervormde gemeente

Gebouw "Eltheto"

Kerkstraat 49a

3331 XL Zwijndrecht

Het bureau is geopend op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.

LRP-gebruikers: het gemeentenummer is 120000.

PRAKTISCHE WENKEN

Gegevensuitwisseling

• naamsverandering
  • het aangaan en verbreken van verbintenissen, maar niet om wat voor verbintenis het gaat (huwelijk of geregistreerd partnerschap) en de oorzaak van de verbreking (scheiding of overlijden)
  • verhuizing
  • overlijden

Geboorte

Een geboorte wordt nooit doorgegeven door de burgerlijke gemeente; u dient zelf de kerk hiervan in kennis te stellen.

Huwelijk

Attestatie

Een attestatie wordt alleen nog uitgereikt indien u vertrekt naar een kerk die geen deel uitmaakt van de PKN. Een attestatie vraagt u aan bij de kerkenraad van uw wijkgemeente.

Inschrijven

Als u zich wilt inschrijven als lid, neemt u dan contact op met de scriba van de betreffende wijkgemeente.

Uitschrijven

Voorkeurlidmaatschap

De kerkorde biedt de mogelijkheid om ingeschreven te worden in een andere (wijk)gemeente dan die waar u op grond van uw woonadres toebehoort. U kunt daartoe een verzoek indienen bij de kerkenraad van de (wijk)gemeente die uw voorkeur heeft.